liefde, amour, liebe, love…

We hebben anderen nodig en anderen hebben ons nodig. Om werkelijk te leven hebben we liefde nodig in ons leven.  wij kunnen niet functioneren naar behoren zonder liefde Waar zouden we voor moeten leven als er geen liefde was?

Wat maakt het leven waardevol? Ik geloof dat het liefde is.  geld  kan handig zijn, maar als we het goed bezien maakt ze eigenlijk vaak meer stuk  dan dat het ons goed doet. Al was het alleen maar onze houding.  Seks is ook iets wat ik persoonlijk geweldig vindt, maar wat pas werkelijk inhoudt krijgt wanneer er  echte liefde aan te pas komt. Zonder liefde is de seks hol en leeg. Succes is waar mensen naar verlangen, maar wat is succes zonder iemand die jou liefheeft of die jij lief hebt en waar je het mee kunt delen?

Liefde daarentegen geeft kracht in moeilijke tijden. Ze geeft doorzettingsvermogen als je het niet meer ziet zitten. ze geeft iets om naar uit te kijken als je alleen bent.

Het gaat niet alleen maar om het ontvangen liefde, maar liefde geven is minstens  zo inhoudelijk als het ontvangen.  We zien het als we kijken naar Jezus.  Zijn leven voor ons gegeven uit liefde. Oprechte liefde is opstandingsliefde.

Wanneer wij onszelf in liefde geven aan anderen is dat reeds geweldig. Wanneer we echter anderen de liefde brengen in Jezus naam is ze van eeuwig belang. Werkelijke liefde komt van God. we kunnen niet zonder God al denken we zo nu en dan van wel.

Leven wordt pas werkelijk leven wanneer we God kennen en Jezus Christus  het centrum van ons leven wordt. Jezus is het hart van God. het hart van Gods liefde voor ons gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s