Het onmogelijke van God verwachten.

 Wat kun je van God verwachten?  Is het niet zo dat we vaak van God de meest onzinnige zaken verwachten in het leven? zaken die inhoudelijk voor niemand werkelijk goed zijn. we vragen Hem ons te zegenen in ons gezin en verwachten dan vooral financiële voorspoed.

Is dit nu direct onzinnig, nee dat geloof ik niet,maar wanneer we het zouden ontvangen hoe zou onze houding zich keren?  Hoe zouden we in het leven staan als ons alles voor de wind zou gaan? bovendien is financiële voorspoed iets waar we van zouden kunnen zeggen dit heb ik verdiend. Ik werk hard, ik doe mijn best, ik besteed veel tijd aan mijn werk, etc…

Je verwachting bijstellen

Wanneer we nu werkelijk iets van God zouden verwachten, wat zou er dan moeten veranderen in onze houding naar God toe.  In eerste plaats zouden we ook daadwerkelijk iets van God moeten verwachten.  Iets wat we niet zelf onder controle hebben of zelf zouden kunnen doen.

we zouden op de een of andere wijze zoals ik het al eerder heb genoemd met God mee moeten bewegen en luisteren naar wat Hij voor ons in petto heeft. Wat is dat nu? Hij heeft iets in ons gelegd. Iets bijzonders waar we eigenlijk ons levenlang al naar verlangen. iets wat onbereikbaar lijkt te zijn, maar waar Hij ons wil gebruiken en ons wil voorzien.

Afgestemd op wie jij bent.

Het is een gebied in ons leven, een bediening , een gave, die heel speciaal voor jou is. speciaal op jou unieke persoonlijkheid afgestemd en op alles wat jij in je leven  hebt meegemaakt past in dat  speciale en unieke plaatje.

Om nu werkelijk te doen wat buiten je grenzen ligt heb je hulp nodig. Om te doen wat je zelf niet kunt zal er iets in beweging moeten komen. allereerst is er de bereidheid nodig, en dan volgt  of we ook bereid zijn om God in te schakelen in ons leven. niet een knop aan of uit, maar  je leven in relatie met Hem  leven en het dan gaan doen.

Leven met God

gebed is  daarbij nodig. Zonder gesprek geen werkelijke relatie. Wanneer we nu in overleg met God gaan en luisteren hoe  en wat we zouden kunnen en moeten doen zullen we voorbij gaan aan wat we zelf zouden kunnen doen.

het betekent leven met God.  dit is iets anders dan een leven waarin je hem een klein beetje toelaat op bepaalde gebiedjes van je leven.  leven met God is, geloven dat Hij weet wie  je in werkelijkheid bent, tot in de kleinste detail. Hij wil met jou voorbijgaan aan de grenzen van het mogelijke en je het onmogelijke laten doen.  

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s