Ruimte maken

We mogen en kunnen God kennen. Hem ontmoeten. in relatie met Hem leven, maar de vraag is of we dat ook wel werkelijk willen.  Misschien moeten we tot de erkenning komen dat we God misschien helemaal niet echt willen toelaten in (bepaalde delen van) ons leven.

 waar sta jij?

Is het niet zo dat we in ieder geval op bepaalde gebieden van ons leven zelf de baas zijn? we willen ons eigen leven leven en ons leven niet laten bepalen door wie of wat dan ook.  Eigenlijk hebben we liever dat God aan de ene kant van het hek blijft en wij aan de andere kant.

Toch werkt het niet zo. We zijn misschien gewend om het anders te doen.  proberen we niet ons leven in een bepaald stramien te leiden? Misschien vraag je e er ook nog zegen over, maar is dat dan ook Gods manier? ik denk dat we onszelf  wel erg vaak naast of misschien zelfs boven God stellen in bepaalde zaken. 

regelmatig contact

Een relatie met God is dat Hij van ons houdt en ons wil kennen  en dat geld andersom dan ook. Wanneer we werkelijk van hem houden en relatie met Hem willen hebben dat we ook proberen te  Hem kennen. dat begint bij regelmatige ontmoetingen met Hem.  Iemand leren kennen kan slechts wanneer we contact  met elkaar hebben.  hoe meer intiem contact, des te meer we Hem ook leren kennen.

Als we Hem werkelijk willen leren kennen en ontdekken dat God  een bepaalde visie op zaken heeft dan willen we  ons leven aanpassen aan dat wat Hij ons te zeggen heeft.  Immers we willen Hem immers geen verdriet  doen. 

ruimte maken

Bovendien zullen we wanneer we Hem werkelijk ontmoeten meer en meer verlangen om Hem toe te laten in ons leven. Hij houdt van ons en we zullen steeds meer op Hem gaan vertrouwen.  We zullen ruimte voor Hem maken in ons leven. dat is wat een relatie inhoudt. Ruimte maken voor elkaar. Jij voor hem en Hij heeft alle ruimte voor jou.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s