spiritualiteit van het lichaam.

Soms hoor je mensen zeggen dat hun ziel als het ware  gevangen zit in hun lichaam, maar dat  spiritualiteit de weg is om er uit te komen.  wanneer we echter geloven in de opstanding van Jezus Christus mogen we weten dat  het spirituele leven en het  lichamelijke leven niet van elkaar te scheiden zijn.  

geen gevangenis, maar een tempel

ons lichaam is niet een gevangenis zegt Paulus ons, maar een tempel van de Heilige Geest.  (1Cor 6:19) het lichaam is dus juist een speciale plek. Veel mensen verachten hun eigen lichaam echter en verzorgen het slecht.  Wetende dat we heiligen zijn en dat ons lichaam geheiligd is betekent derhalve dat we  acht moeten geven op ons lichaam.

God wil in ons aanwezig zijn.  Wanneer we geloven dat God ons en ons lichaam wil gebruiken zullen we ook zorg moeten dragen voor ons lichaam en dat van anderen.  we mogen elkaar verzorgen , waarmee we elkaar eren , maar ook God eren. 

omzien naar elkaar

Laten we in de tijd dat we op aarde zijn goed voor ons lichaam zorgen, maar ook voor elkaar.  God zorgt voor ons, laten wij ook goed zijn voor elkaar.  Wanneer we samenkomen om elkaar te helpen, te begeleiden, naar elkaar omzien, zijn we samen een lichaam. Het lichaam van Christus. 

We zullen enorm veel ontvangen wanneer we delen in de zorg voor elkaar.  Dit is werkelijk het koninkrijk van God op aarde.Velen kunnen zich het niet voorstellen, maar vraag het een ieder die veel gegeven heeft of hij er werkelijk armer van is geworden of rijker, veelal zal het antwoord zijn dat degene juist rijker is geworden door de zorg en het delen met anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s